Kako odabrati krevet za apartmane i kuće za odmor?

Udoban krevet abeceda je svake spavaće sobe


Kako odabrati krevet za apartmane i kuće za odmor?00

Kakav krevet je najprikladniji za apartmane? Da li tapecirani, drveni, metalni? Boxspring ili obični s podnicom ili pak boxspring baza s madracem? Uff koliko opcija, evo odgovora…

Jeste li znali da prosječan čovjek u krevetu provede 23 godine spavajući? Udoban krevet abeceda je svake spavaće sobe, a posebice kod apartmana jer je većinom glavni cilj putovanja dobro se odmoriti i napuniti baterije. Bilo da ste tip koji po cijele dane ide po različitim mjestima upoznavajući razne znamenitosti, kulturu, gastronomiju ili ste jedan od onih koji rijetko izlazi izvan rute soba-plaža-soba, svima je zajedničko da im je udoban krevet vrlo važan.

Tvrd, premekan, pretanak, klimav, škripav… veliko NE. Krevet u prvom redu mora biti stabilan i izdržljiv, a onda i udoban. Jeste li znali da se cca 50% gostiju baci na krevet kada prvi put uđu u apartman ili hotelsku sobu? I to svom snagom. Bit će puno bacanja i puno raznih izazova pred tim krevetom tako da je općenita preporuka – ugledati se na profesionalce, odnosno hotelijere.

U svim boljim hotelima na svijetu uvijek ćete naići na boxspring krevete. Dakle krevete čija je baza napravljena od boxspring sanduka s džepičastom jezgrom na koju naliježe madrac. To su tapecirani kreveti koji nemaju podnicu i redovito su do poda, sa ili bez spremišta ili ladice. Na njih se uvijek postavljaju malo deblji madraci, obično od 27 do 33 centimetara i malo su tvrđi. Za dodatnu mekoću, ali i zaštitu, mogu se staviti nadmadraci.

Kad smo kod nadmadraca, evo jedne stvari koju treba znati – nadmadrac neće riješiti problem kvrgavog, starog i dotrajalog kreveta. Nadmadrac služi kako bi omekšao i dao sloj pjene tvrđem madracu i/ili kao zaštita. Naime, znate kakvi su gosti… Kupnja nadmadraca i nepropusne navlake uvijek je dobro ulaganje. O čišćenju i zaštiti apartmana, pričat ćemo nekom drugom prilikom, a sada vratimo se na odabir kreveta i madraca.

Krevetu s madracem nije potrebno posebno predstavljanje – osim okvira s uzglavljem, bitno je odabrati kvalitetnu podnicu i adekvatan madrac. Njegova glavna prednost je što je lakše i povoljnije mijenjati madrac, nego cijeli boxspring krevet. Postoji i međuvarijanta, a to je boxspring baza kod koje odvojeno kupujete madrac i uzglavlja. Po mnogima je to najbolja opcija, no naravno ne postoji univerzalni odgovor nego sve ovisi o budžetu i primjeni.

Kada smo kod uzglavlja, valja reći da viša uzglavlja izgledaju ekskluzivnije, no vrlo atraktivno znaju izgledati i niža ali šira uzglavlja, čija je širina veća od madraca.

Naravno, sve ovisi o dizajnu prostorije i željenom ugođaju, ali i samom dizajnu kreveta i tkanini, odnosno vrsti tapecirunga.

Ako je važna jednostavnost korištenja i cijena, onda je definitivno dobar izbor tkanina. Kožni tapecirung dosta poskupljuje cijelu priču, a eko koža s vremenom ipak puca.

POVEZANE OBJAVE

Kako odabrati krevet za apartmane i kuće za odmor?

 

Kad smo kod odabira madraca onda valja znati da su za apartmane primjenjiviji malo tvrđi madraci s džepičastom jezgrom i tankim slojem pjene. Pjena daje udobnost, a džepičasta jezgra izdržljivost, dugotrajnost i dobru potporu koja su garancija da neće nastati ulegnuća u krevetu. I naravno – ništa nije vječno. Ukalkulirajte si u trošak da ćete krevete i madrace u apartmanima morati mijenjati svakih 8-10 godina.

A što smo mi odabrali za O’live?

Mi smo odabrali Hespov boxspring krevet Odesa kod kojeg u jednom proizvodu kupujete konstrukciju kreveta s boxspring bazom, uzglavlje, madrac i nadmadrac.  Nadmadrac i madrac su udobni, a postoji mogućnost kupnje jedinstvene baze za oba kreveta ili dvije baze sa zajedničkim madracem i nadmadracem. Naime ta informacija iznimno je važna kod boxspring kreveta jer se zna dogoditi da bračni krevet iz jednog komada ne može proći kroz vrata. Znajući taj problem, mi smo boxspring baze unijeli u prostor prije izrade ograda na stepenicama tako da smo mogli uzeti krevet s jednom velikom bazom dimenzije 180×210 cm.

Odlučili smo se za neutralnu bež sivkastu tkaninu koja dobro paše na svaku vrstu uređenja i dekoracija. Uz tu boju pristaju i plavi jastuci, sivi, bež, zeleni, bakreni… odnosno sve boje O’live apartmana. Kako to izgleda u praksi proučite u fotogaleriji. Za otvaranje kliknite na sliku.

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima ovdje i na portalu Dblog napravili smo posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta. Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Kako odabrati krevet za apartmane i kuće za odmor?

Serijal o uređenju O’live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *Scroll Up