Kako odabrati posuđe za apartman?

Praktičnost i mogućnost brzog i kvalitetnog čišćenja je kod apartmana često najvažnija stvar


Kakvo posuđe volite?

Mi ovisno o prigodi – i u boji, u neutralnim tonovima, šareno, rustikalno, moderno, minimalističko, elegantno… Zapravo, najljepše je upariti vrstu jela s izgledom posuđa te s prigodom. No, kakvo posuđe odabrati za apartman? Odgovor je ono koje je izdržljivo, može se prati u perilici i koje nije preskupo. Naime, praktičnost i mogućnost brzog i kvalitetnog čišćenja je kod apartmana često najvažnija stvar, a gosti prilično često razbijaju posuđe, pa se ne isplati previše novaca trošiti na posuđe.

Kakve lonce i tave odabrati?

Najbolje je odabrati setove sa 3 ili 4 lonca različitog kapaciteta koji pokrivaju većinu jela koje gosti kuhaju. Lonac u kojem se može skuhati tjestenina, lonac za umak, juhu, manji lončić za mlijeko za doručak i slično. Osim lonaca, ne zaboravite na tavu. Najbolje je odabrati univerzalni model u kojem se mogu peći jaja, ali i meso i primjerice riba. Dimenzije lonaca i tave prilagodite broju osoba koje imate u apartmanu. Za kuće za odmor uvijek treba nabaviti više lonaca i tava jer gosti često kuhaju i uglavnom se hrane u kućama, a ne po restoranima. Ako imate indukcijsku ploču, onda svakako provjerite jesu li ti lonci predviđeni za kuhanje na indukciji. Danas takvo posuđe nije više skupo i praktički je iste cijene kao i obično posuđe.

Kakve tanjure odabrati?

Jednostavne, izdržljive, po mogućnosti one koji se mogu prati u perilici posuđa i da mogu u mikrovalnu. Nemojte se previše zamarati s dizajnom tanjura jer su oni, kao i čaše, u apartmanima potrošna roba. Zato naša je preporuka da birate jednostavnije modele koje ćete lako zamijeniti i dopuniti kada se razbiju. Zato je uvijek najsigurnije kupovati basic modele kojih uvijek ima u dućanu.

Kako odabrati posuđe za apartman?

POVEZANE OBJAVE

Postoji i druga logika korištenja posuđa. Neki vlasnici apartmana pomno biraju posuđe te ga uklapaju s izgledom kuhinje i ugođajem kojeg žele postići. Ako odabirete taj “personaliziraniji” pristup, onda svakako kupite malo više posuđa i neku rezervu koja će vam poslužiti ako se pokoji komad razbije.

Upravo taj personaliziraniji pristup i mi smo imali u našem projektu gdje smo izabrali posuđe koje se stilom uklapa u dizajn interijera. S obzirom da se radi o 6 apartmana, posuđe u svim apartmanima je isto, a nabavljeno je nekoliko setova viška za rezervu. Kada se ta rezerva potroši, uvijek se posuđe može presložiti i dokupiti nešto slično.

Svo posuđe i svi asesoari u apartmanima iz našeg projekta su iz Emmezete.

I za kraj – čaše

Ljudi su došli na odmor. Bit će žedni, htjet će nazdraviti, piti različita pića… i zato nemojte štedjeti na čašama. Omogućite im uživanje i male znakove luksuza. Opremite apartman s čašama za različite namjene: svakodnevne za vodu, čaše za vino, šampanjac, gin tonic, šalice za kavu i slično.

Serijal o uređenju O’live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Kako odabrati posuđe za apartman?