Koja je razlika između apartmana s tri i četiri zvjezdice u praksi?

Koliko je bitna kategorizacija apartmana?


Koja je razlika između apartmana s tri i četiri zvjezdice u praksi00

Danas vam pokazujemo posljednji apartman u O’live Residence u Bibinju. Zamišljen je kao apartman za mladu obitelj koja će večeri provoditi na terasi dok djeca mirno spavaju unutra.

Pokazali smo vam pet od šest O’live apartmana u Bibinju koje smo opremali u suradnji sa arhitektonsko-dizajnerskim studiom Design House. Danas vam pokazujemo zadnji. Za kraj se često ostavlja nešto što je najbolje ili najgore. Ta odluka jako ovisi o vašem karakteru. No, naš karakter je takav da pokušamo od mana napraviti prednost i da pokažemo kako i najobičniji apartman i dalje može biti divan i poseban.

Danas vas vodimo u apartman od tri zvjezdice u O’live Residence. To je zapravo jedini apartman s tri zvjezdice u kompleksu od četiri i to je onaj koji je trebao biti najmanje atraktivan, u kojem sobe imaju najmanju tlocrtnu površinu.

Da je slušati samo kategorizaciju taj apartman ima čiste tri zvjezdice. Naime, često slušamo o tome kako kategorizacija zapravo nema smisla i kako su neki apartmani s tri zvjezdice mogu lako bolji od onih s četiri. Istina, ovaj apartman živi je dokaz te priče.

POVEZANE OBJAVE

Koja je razlika između apartmana s tri i četiri zvjezdice u praksi?

U ovom slučaju kategorizacija je zaista nebitna. Jedina prava razlika je što je soba malo uža pa zbog komocije ondje nije mogao stati krevet širine 180 cm, nego krevet dimenzija 160×200 cm. U realnosti, 20 centimetara uža soba i uži krevet u normalnom se životu uopće niti ne osjeti. I baš zbog toga, ovom apartmanu htjeli smo dati nešto zbog čega će biti posebniji. Upravo on je dobio maslinastu boju i naziv O’live kao i cijela rezidencija od šest apartmana.

Srce ovog apartmana je dnevni prostor s kuhinjom, blagovaonicom i kaučem te prostrana terasa s vrtnom garniturom i nekoliko tipova ležaljki. S obzirom da je i u ovom apartmanu kauč na razvlačenje i da se predviđa opcionalno spavanje u dnevnom boravku i ovaj apartman ima blackout zavjese i obične prozračne zavjese u sobama i dnevnom boravku. Izrađene su po mjeri u Emmezeti Jankomir gdje postoji opcija narudžbe zavjesa i šivanja po mjeri.

Po mjeri su izrađene i kuhinje u bojama i dimenzijama koje su nam odgovarale kako se ne bi zakrcao prostor i izgubila funkcionalnost. Ako nabavljate stvari po mjeri, ne zaboravite na rokove dostave. Za kuhinje je rok dostave oko 60 dana, a za krevete i zavjese oko 30 dana. Naša preporuka je da svu opremu nabavite na vrijeme ne čekate zadnji trenutak s narudžbama jer su moguće nepredviđene situacije (to nam je pokazala prošla godina).

 

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima ovdje i na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live by Emmezeta. Ondje možete pratiti sva događanja te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Koja je razlika između apartmana s tri i četiri zvjezdice u praksi?

Serijal o uređenju O’live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *Scroll Up