Pravi odabir kućanskih aparata za apartman

S obzirom na jela koja gosti najčešće pripremaju u apartmanima, neće vam biti potrebni najskuplji i najzahjevniji kućanski aparati


Pravi odabir kućanskih aparata za apartman_00

Pravi odabir kućanskih aparata za apartman

Kuhinje u apartmanima obično su vrlo male i gosti u njima rijetko kuhaju zahtjevnija jela. Tjestenina s umakom, salate, meso na naglo su najčešća jela koja se pripremaju u apartmanskim kuhinjama, stoga za takav mode korištenja nisu potrebni najskuplji i najzahtjevniji kućanski aparati.

Kuhinja u apartmanima trebala bi imati: prostrani hladnjakploču za kuhanjemikrovalnu i/ili pećnicu. Ako ciljate na 3+ ili 4 zvjezdica onda i perilicu suđakuhalo za voduaparat za kavunapu

 

Oko napa se često vode rasprave – treba li napa u apartmanima ili ne?

Prema kategorizaciji napa je potrebna u svim kuhinjama apartmana od 4 zvjezdice u kojima nema prozora, a slična stvar je i s pećnicom. Pećnica nije nužna ako imate mikrovalnu s grilom. Luksuzniji apartmani i kuće za odmor obično imaju plinski ili električni roštilj te općenito veće kuhinje i bogatiju opremu uređaja.

 

Što smo mi odabrali?

S obzirom da kuhinje nisu velike niti zamišljene za kuhanje velikih gozbi svi uređaji su kvalitetni, od provjerenih poznatih proizvođača koji u ljudima pobuđuju povjerenje u kvalitetu, ali se radi o nešto jeftinijim modelima uređaja.

Svi su, naravno, iz Emmezete, baš kao i kuhinje. To se pokazao izvrstan izbor jer su sve ugradnje i montaže odradili Emmezetini serviseri prilikom ugradnji kuhinja, tako da su odmah potvrđene i sve garancije na uređaje.

 

Kuhinjska ploča je indukcijska jer ju je puno lakše održavati i čistiti od staklokeramičke i plina, a ta mala razlika u cijeni brzo će se kompenzirati s time što će kućanski uređaji dulje izgledati novo.

Kad smo već kod čišćenja, ako ćete u apartmanu imati pećnicu, onda preporučamo da birajte uređaj s pirolizom. Piroliza omogućava izuzetno lako čišćenje pećnica, odnosno automatsku toplinsku razgradnju svih masnoća i prljavština u pećnici.

Kako bi olakšali i ubrzali čišćenje odabrani su ugradbeni modeli uređaja i aparati sa što manje vanjskih tipki i dijelova u koje se može zavući prašina i nečistoća.

Taj kriterij možda nije najvažniji kada birate kućanske uređaje za sebe kod kuće, ali je za apartmane i kuće za odmor ovaj kriterij vrlo važan.

Također, bila nam je važna i estetika uređaja, tako da su odabrani uređaji koji vizualno pašu jedni s drugima i dizajnom kuhinje.

POVEZANE OBJAVE