Novost u Emmezeti

Sve za roštiljanje


Novost u Emmezeti00

Omiljena druženja uz roštilj s prijateljima i najdražima sada su poprimila sasvim novu dimenziju! Počastite se novom, vrhunskom linijom roštilja i postanite vrlo trendi grill majstor!

BURGER S KARAMELIZIRANIM LUKOM I SALATA OD RADIČA, JABUKE I PEKAN ORAHA
Sastojci:
Za karamelizirani luk:
1 žlica maslinova ulja
3 žlice maslaca
2 glavice luka
pola šalice goveđeg temeljca
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica balzamičnog octa
sol i papar
480 g SPAR BBQ pljeskavice sa sirom
pecivo za hamburger
Za salatu:
200 g zelene salate
200 g crvenog radiča
1 zelena jabuka
100 g pekan oraha
2 žlice javorova sirupa
1 žličica senfa
3 žlice maslinova ulja
1 žlica jabučnog octa
sol i papar

Priprema
Zagrijte ulje i maslac, dodajte luk, sol i papar dok se luk malo ne opusti. Zatim dodajte temeljac, šećer i ocat i kuhajte dok se šećer ne rastopi. Pljeskavicu sa sirom grilajte oko 5 minuta sa svake strane. U pecivo stavite pljeskavicu, karamelizirani luk i poklopite.
Poslužite sa salatom. Salatu i radič isijecite na manje komade, jabuku narežite na kriške, ubacite pekan orahe. Dresing pripremite tako da umiješate maslinovo ulje, javorov sirup, ocat i žličicu senfa, posolite, popaprite.

Za dvije osobe / vrijeme pripreme 30 min

 

PLJESKAVICA S ROŠTILJA SA SALATOM OD TIKVICA I HALLOUMI SIRA S GRILLA
Sastojci:
480 g SPAR Premium BBQ pljeskavica
500 g tikvica
2 šalice kukuruza u zrnu iz konzerve
1 šalica SPAR HALLOUMI Klassik sira
2 šalice rukole
2 – 3 žlice maslinova ulja
sok 1/2 limuna
sol, papar
SPAR Veggie by Neni Pitabrot

Priprema
Za salatu, tikvice i halloumi sir narežite na komade, poškropite maslinovim uljem i lagano ispecite na roštilju. Rukolu i kukuruz stavite u zdjelu, dodajte sir i tikvice. Začinite maslinovim uljem, limunovim sokom, solju i paprom. Pljeskavicu pripremite na roštilju i poslužite sa salatom i pitabrotom prepečenim na roštilju.

POVEZANE OBJAVE

Novost u Emmezeti

GRČKI BURGER S FETA SIROM I SUŠENOM RAJČICOM
Sastojci:
480 g SPAR BBQ juneće pljeskavice
pecivo za burger
1/2 šalice feta sira
1/2 šalice sušenih rajčica
1 žličica origana
1 žlica svježeg bosiljka
200 g mladog špinata

Priprema
Pecivo prepolovite i malo zapecite na roštilju, juneću pljeskavicu pripremite također na roštilju. Slažite prvo špinat, pljeskavicu, sušenu rajčicu, bosiljYak i na kraju zdrobite feta sir i poklopite.

Za dvije osobe, vrijeme pripreme 30 min

 

VEGE BURGER SA SALATOM OD AVOKADA I CRVENOG KUPUSA
Sastojci:
100 g crvenog kupusa
1 veliki avokado
sok 1/2 limuna
1 žlica maslinova ulja
1 mala mrkva
sol
100 g rukole
1 manja rajčica
1 SPAR Veggie burger
pecivo za hamburger
koluti luka

Priprema
Pecivo prepolovite. Za salatu, kupus narežite na trakice, mrkvu i avokado naribajte, dodajte maslinovo ulje i limunov sok, posolite po ukusu. Burger ispecite na roštilju. Slažite u slojevima, na donji dio peciva stavite prvo rukolu, zatim rajčicu, burger, malo salate i poklopite gornjim dijelom peciva. Poslužite s prženim kolutima luka.

Za dvije osobe / vrijeme pripreme 30 min

Novost u Emmezeti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *