Božić voli tradiciju

Crvena i zelena s razlogom oduvijek dominiraju kada govorimo o božićnom dekoru


Božić voli tradiciju0

Okitite božićno drvce kao profesionalac

Korak 1

Investiranje u kvalitetan umjetan bor. Želite snažnu potporu koja će pouzdano držati sve ukrase i odavati dojam sigurnosti. Tradicionalni oblik bora najbolji je jer ćete ga moći dugoročno koristiti i prema građi je stvoren za raskošno slojevito kićenje sa stilom.

 

Korak 2

Oblikovanje grana i stvaranje savršene forme drvca. Cilj je postići prirodan izgled i granama bogat bor. Za ovo ćete trebati izdvojiti najviše vremena i strpljenja, ali je osnova koju ne bi bilo dobro preskočiti. Odvojite svaku granu jednu od druge i raširite manje grančice u različitim smjerovima kako biste pokrili što je više moguće prostora.
Ako težite savršenstvu, ovo je korak kojem ćete se najviše posvetiti. Krenite od dna prema vrhu i na kraju se odmaknite od bora što više kako biste stekli potpuni dojam i uočili eventualne nedostatke koje još treba popraviti. Srećom, granama se može lako upravljati, one se savijaju u svim smjerovima tako da ne bi trebalo biti problema, samo je važno imati volju.

POVEZANE OBJAVE

Božić voli tradiciju

Korak 3

Postavljanje lampica. Počnite od kraja na kojem je utičnica. Najprije izmjerite udaljenost do utičnice i krenite od tog kraja motati žicu oko debla pa prema gore. Dok omatate grane u smjeru vrha pazite da ih podjednako raspoređujete. Poželjno je motati oko svake važne grane, od unutrašnjosti gdje je deblo prema kraju grane i natrag. Osvjetljavanje drvca iznutra prema van stvorit će više dinamike.
Pazite da lampice, kad ih postavljate, budu pravilno pozicionirane. Jedna lampica ispod grančice, a druga iznad. Lampice u pravilu trebaju biti postavljene bliže deblu nego ostali ukrasi i stvarati toplu atmosferu sijući kroz grane.

Korak 4

Odabir ključnih ukrasa i palete boja. Ako ste ljubitelji girlandi, važno je da ju postavite odmah nakon lampica jer biste kasnije mogli imati poteškoća s provlačenjem girlande kroz grane i ukrase. Krenite od vrha prema dnu drvca i vodite računa o jednakoj  širini između redova. Također, važno je odrediti koje ćete boje koristiti pri ukrašavanju. Dvije kontrastne nijanse bile bi idealne.

 

Korak 5

Ravnomjerno pozicioniranje ukrasa. Krenite od većih prema manjima. Neke objesite na kraju grančica, a druge, teže, u unutrašnjost grana bliže deblu da ne bi ostala nepoželjna praznina i kako biste stvorili dojam dubine. Počnite od vrha i kitite drvce prema dnu. Pravilan raspored je sve, ali ukrasi mogu varirati dimenzijama i oblicima. Raznolikošću samo možete povećati vizualnu atraktivnost tako da se  vodite filozofijom “mix and match”.

Božić voli tradiciju


Svi proizvodi na ovoj stranici