Dnevni boravci u 2021.

Saznaj najnovije trendove


Dnevni boravci u 2021.00

Posudili smo elemente iz četiri različita stila uređenja interijera i kreirali setove koji bi vas mogli inspirirati pri namještanju vlastite dnevne sobe. Uvijek je dobro usvojiti koji savjet struke, ali ne zaboravite da je isto tako važno svom domu dati i osobni pečat!

INDUSTRIJSKI, ALI IPAK TOPLO
Industrijski stil smo osuvremenili i utoplili žutom sofom, jastucima različitih tekstura i zelenilom koje je cijeli prostor obogatilo vitalnom, životnom energijom!

Kako kreirati eklektičan stil? Kontrastima i razigranim detaljima!

Kome najviše odgovara eklektični stil? Uređenje u ovom stilu najviše odgovara individuama slobodnog, avanturističkog duha koji zaziru od pravila jer je odsustvo zadanih pravila njegova glavna karakteristika. Ipak, nije baš tako lako pomiriti sve kontraste i postići balans u interijeru koji želi biti drugačiji od ostalih, a opet oku vrlo ugodan. Ovo je zapravo uspjeli eksperiment koji je bogat bojama i statement komadima. Stvoren je za one koji istinski uživaju u kombiniranju svega i svačega, koji vole riskirati i spremni su na ugodna iznenađenja. Ono što je sigurno jest da ćete ovim stilom sigurno izmamiti razne komentare prijatelja jer eklektika sam po sebi izaziva puno pozornosti. Zapamtite, nema osobnijeg stila od ovog!


KAKO STVORITI EKLEKTIČAN DOM?
Preporučljivo je najprije odrediti željene boje u prostoru i pritom biti prilično odvažan. Kako biste zadržali određenu harmoniju, možda je najbolje u startu odlučiti hoćete li bojama više istaknuti namještaj ili zidove. Mi smo se odlučili za neutralan zid kako bismo naglaske mogli prepustiti zelenoj sofi i žutim glavnim detaljima. Ključan element ovog stila jest kontrast koji ćete postići i različitim teksturama. Od cigle i drveta do baršuna, metala i jute… Sve je dobrodošlo.

SKLADNA CJELINA RAZLIČITIH ELEMENATA
Kao što možete vidjeti, koliko god bili različiti, svi do jednog artikla pronašli su zajednički jezik. Važno je prepustiti se inovativnosti i intuiciji. Tkanine su možda najvažniji faktor ovog stila. Tepisi s uzorcima su više nego poželjni, a cilj je ujedno predstaviti maštovita dizajnerska rješenja drugih dekoracija, kao što su jastuci, ukrasi ili rasvjetna tijela. Kad smo kod njih, treba reći da su apsolutni must-have u ovakvim interijerima statement komadi. Njihova je zadaća dati ovoj posebnoj priči “ono nešto” što je čini drugačijom od svih drugih. To možete učiniti uz pomoć zanimljive skulpture, vaze ili retro svjetiljke, ali važno je i znati stati na vrijeme.

POVEZANE OBJAVE

Dnevni boravci u 2021.

RED U NEREDU
Prioritet je izbjeći kaos u prostoru jer se i u ovom pristupu često prakticira poznati moto – manje je više. Radije izaberite nekoliko ključnih komada nego cijelu vojsku njih koji će stilsku igru pretvoriti u nered.

ULTRAMODERAN KUTAK ZA RELAKSACIJU
Prilikom uređenja dnevne sobe elementima modernog stila važno je odabrati moderan namještaj jednostavnih linija. Velika je prednost ovoga stila što će u dugoročnom smislu biti aktualan i lako se prilagođava novim trendovima. Moderni elementi čine prostoriju na neki način bezvremenskom, a osim toga ih karakterizira i uvijek poželjna funkcionalnost. Modernizam podržava prisutnost geometrije uspješno kombinirajući kvadrate, pravokutnike, krugove i kocke. Iako je gomilanje ukrasa u modernim interijerima zapravo nepoželjno i suvišno, mi smo odlučili stilizirati ovaj kutak detaljima koji su doprinijeli njegovoj udobnosti. Stepenasta polica odlično je poslužila za odlaganje knjiga, svjetiljke, svijeća, pa čak i pokrivača… Nije uvijek potrebno držati se strogih definicija, naprotiv, doza vlastite kreativnosti više je nego dobrodošla u svakom prostoru. Zato smo odlučili moderniziranoj verziji dnevnog boravka unijeti i malo mladenačkog duha uz pomoć boja i zanimljivih ukrasa jer minimalizam nije baš za svakoga.

Strukturalni elementi poput otkrivene cigle, betona ili greda idealno se uklapaju u koncept modernog stila.

Orijentalni zen – moment zahvaljujući samo jednom artiklu
Moć detalja savršeno je prikazan u ovom primjeru gdje smo uz pomoć samo jednog keramičkog čajnika unijeli i primjetnu zen notu u cijelu atmosferu. Opuštajuća energija upravo je ono što smo htjeli dodati ovoj mladenačkoj zoni.

Elementi mediteranskog stila kriju se u prirodnim materijalima, juti, drvu i keramici te tipičnim biljkama za taj kraj kao što su masline i primorske trave. S neutralnom paletom boja i popularnim sivim sofama bit ćete trendi iz sezone u sezonu.

Zavirite u Emmezetinu ponudu i potražite inspiraciju.

Dnevni boravci u 2021.

 

Svi proizvodi na ovoj stranici