U gostima kod Barbare Nole

Preseljenje u novi stan u centru grada nije moglo proći bez kupnje novog namještaja u Emmezeti. Životnost i originalnost u prostorijama Barbara je stvorila uz pomoć supruga Lukasa.


U gostima kod Barbare Nole00

Barbara nam se povjerila da se već dvije, tri godine sa suprugom sprema u avanturu kupnje i opremanja stana i sada im se nekako sve poklopilo kako treba. Nanizali su joj se izvrsni projekti, samim time i uvjeti za kredit, i napokon su pronašli stan kakav su željeli. Osim toga, važno im je bilo da se upuste u ovaj projekt dok još imaju u sebi mladenačke energije i volje, jer znamo da kad si stariji sve postane znatno teže…

ŽIVOT U CENTRU GRADA
“Nisam vozač pa nam je važno bilo ostati u centru jer ja do 3 puta dnevno skočim u kazalište i teško bih se organizirala drugačije. Srećom, pronašli smo stan koji nije zahtijevao velike intervencije. Istina je da smo samo premjestili kuhinju kako bismo kćeri dali više prostora u jednoj sobi, ali ta nam se ideja višestruko svidjela jer su sada blagovaonica, dnevni boravak i kuhinja jedan veliki zajednički prostor savršeno organiziran za druženja, a to nam je prioritet i želja otpočetka. Lukas obožava kuhati i često nam dolaze prijatelji, tako da je to sada idealan koncept za sve nas. Neke komade namještaja smo sačuvali, a nešto smo ipak željeli ‘ponoviti’ i osvježiti jer kad uđeš u novi prostor, dobiješ svakakve nove inspiracije i ideje koje smo, mislim, uspješno realizirali. Nekoliko godina nisam bila u Emmezeti i moram priznati da sam se ugodno zaprepastila i oduševila jer sam zaboravila koliko imaju širok asortiman i raznih stilova, što mi se naročito sviđa. Kod nas je bilo presudno da se Lukasu sviđa odabir jer je ipak on studirao na Likovnoj akademiji i kad vidi prostor odmah ima viziju, dok meni sve sjedne na mjesto tek nakon nekog vremena. Za ovu priliku smo obišli razne trgovine, ali smo se u nekoliko navrata vratili u Emmezetu i na kraju kupili većinu namještaja upravo tamo, tako da se potvrdilo ono pravilo da što ti prvo zapadne za oko najčešće bude i pravi odabir”, objasnila nam je Barbara.

TROSJED KOJI PLIJENI PAŽNJU STVOREN JE I ZA UČENJE
“U stanu spretno kombiniramo stare i nove modele namještaja i to mi je super, jer mislim da smo uspjeli pokazati kreativu i stvoriti razigran duh u prostoru. U početku smo se dvoumili između dva, tri Emmezetina modela trosjeda, ali nekako je po svojoj veličini i boji presudila Santa. Kako stvarno puno učim i svaki dan usvajam nove tekstove za potrebe snimanja serije, jedna od misija koju sam si bila zadala bila je pronaći model koji će mi biti ugodan, ali ne previše udoban kako bih mogla ostati dovoljno koncentrirana na ono što čitam. I tako zaista sada izgledaju moja jutra, ustanem, uvalim se u trosjed i učim. Druga stvar koja nam je bila važna prilikom odabira i kupnje jest i financijska pozadina cijele priče. Naravno da si uvijek ograničen nekim budžetom, a da s druge strane očekuješ određenu kvalitetu. Mi nismo tipovi koji teže dizajnerskim komadima jer prvenstveno želimo da se svi kod nas osjećaju udobno i opušteno, uključujući i prijatelje naše djece i male nećake, tako da smo svjesni potencijalnih nezgoda, prolivenih čaša, nereda i nepodopština koje može napraviti naš pas zvani Maca. Mi smo vrlo društvena obitelj i u našem se stanu živi u punom smislu te riječi! Volimo lijepe stvari i sretni smo što smo sada u potpuno novom okruženju, ali ne želimo biti ‘robovi’ iznimno skupih stvari, tako da Emmezeta po pitanju kvalitete, širine stilova i same cijene pruža savršen omjer svega zajedno. Trosjed djeluje vrlo raskošno i bogato, udoban je i posebno mi se sviđa jer podsjeća na neka prošla vremena, a ja obožavam prostore koji imaju u sebi nešto osobno i koji su uređeni u vintage stilu.”

Preseljenje u novi stan u centru grada nije moglo proći bez kupnje novog namještaja u Emmezeti. Životnost i originalnost u prostorijama Barbara je stvorila uz pomoć supruga Lukasa…

 

U gostima kod Barbare Nole

 

U BARBARINU ŽIVOTU SUPRUG IMA GLAVNU ULOGU U KUHINJI
“Za kuhinju smo odabrali jednu vintage pećnicu koja doprinosi domaćoj atmosferi i oduševljena sam konačnim modelom. Lukas puno više kuha od mene, ja sam recimo ‘kolač majstor’, a on je zbilja vrsni chef. Zajedno idemo na plac, a zatim se on prepusti pripremi kreacija za štednjakom i to ga zapravo relaksira. Kuha razne fine saftove, riblje specijalitete, pa čak i domaće njoke. Prijatelji ga često traže recepte i ja sam osobno puno naučila od njega”, priznala nam je vrlo srdačna Barbara.

DNEVNI BORAVAK NEMA TV!
Jedna od većih zanimljivosti kod Barbare i Lukasa jest što je televizor u njihovoj spavaćoj sobi dok je dnevna soba predodređena isključivo za druženje i razgovor. “Iznimno sam sretna zbog toga, iako sam u početku čak bila malo skeptična. Mogu reći da najviše tamo boravimo i sada je komunikacija i međusobna interakcija u prvom planu bez nepotrebnih distrakcija!”, naglasila je Barbara.

STOL STVOREN ZA VEĆA OKUPLJANJA
Blagovaonski stol ima jednu vrlo važnu funkciju, funkciju produživanja. U svojoj najdužoj verziji ima gotovo 3,5 m i upravo smo to tražili jer stalno okupljamo obitelj i prijatelje. Dolaze nam često i prijatelji naše djece, a za blagdane smo obavezno svi kod nas jer Lukas i ja volimo kuhati, i već je postalo naporno osmišljavati zaseban kutak za djecu i male nećake koji najčešće ne stanu za stol s ‘nama velikima’. Divno je što sada možemo pozvati cijelu našu širu obitelj i sve posjesti za isti stol. To mi puno znači”, priznala je Barbara.

TRADICIJA S MODERNIM DETALJIMA
Spavaća soba je spoj vrijednog antiknog namještaja i modernih detalja. “Namještaj koji imamo naslijedili smo od roditelja i čuvamo ga, neke komade su čak i naši roditelji naslijedili od svojih, tako da svakako čuvamo tradiciju, jer su to neki vječni komadi. S druge strane, ipak nastojimo držati korak s vremenom i želimo da nam je udobno. Ne bih rekla da je naš stil boemski, ali smo kreativci u duši i to volimo pokazati. Sviđa nam se ta neka razigranost u prostoru koju smo postigli bojama i detaljima. Obnovili smo posteljinu, kupili visilicu koja nas je oduševila stilom i naoružali se novim ukrasnim jastučićima koje obožava naš pas Maca. Osim toga, prostor spavaće sobe je povezan s blagovaonicom i dnevnim boravkom pa je bilo važno sve to nekako stilski uskladiti. Kad nam dođu prijatelji, odmah primijete da stan ima izraženu osobnost i da nije uniformiran. To mi je iznimno lijepo i drago čuti”, ističe Barbara.

STOLICA ZNAČAJNE SENTIMENTALNE VRIJEDNOSTI
B. N.: “Sačuvali smo neke starije stolice od kojih mi je jedna posebno draga jer ju je oslikao Lukasov tata koji je bio scenograf. Vrlo nam je važna i lijepa uspomena, a kako je on pokojan već duže vrijeme, tim više zaslužuje posebno mjesto u našem stanu.”

SAVJET ZA UREĐENJE BY BARBARA
“Lijep je osjećaj buditi se u novouređenom stanu. Kako smo pomladili njega, kao da je i on pomladio našu svakodnevicu i baš je nekako veselo biti u novom prostoru. Ono što bih savjetovala drugima koji se upuštaju u sličan projekt jest da svakako pažljivo izmjere prostor prije kupovine namještaja. To je iznimno važno jer se vrlo lako čovjek može zavarati i donijeti krivu odluku, zagušiti prostor ili ne iskoristiti njegov potencijal. Druga stvar, svi ističu pogodnost online kupovine i odlična stvar da u ovakva vremena postoji izbor, ali moram priznati da to nije moj pristup. Po mom mišljenju, uvijek treba vidjeti stvari uživo, opipati materijale, doživjeti nijanse uživo”, priznala nam je Barbara.

DOMAĆINI PAR EXCELLENCE
Karakternost i udobnost na svakom koraku
“Što se tiče dekoracija, volim zlatnu sredinu. Previše detalja me čak na neki način uznemirava. Mislim da treba ostaviti da prostor malo diše, ali volimo se igrati detaljima i mijenjamo ih svako malo. Važno nam je bilo stvoriti živahnost u prostorima, naravno, uz upotrebljivost, jer smatramo da dom ne treba biti izložbeni prostor. Na svjesnoj i na nesvjesnoj bazi bih rekla da želimo da se svi kod nas osjećaju maksimalno dobrodošlo i da se u potpunosti mogu opustiti!”, otvoreno je priznala Barbara.

Svi proizvodi na ovoj stranici

POVEZANE OBJAVE

U gostima kod Barbare Nole