Kako urediti apartman koji ostavlja bez daha?

Apartman, kao i kuća za odmor, mora biti doživljaj. Mora biti bolji od onog što imamo kod kuće. 


Kako urediti apartman koji ostavlja bez daha00

Danas vas vodimo u treći od šest O’live apartmana u Bibinju. Ovaj nam je favorit, a sad ćemo vam ispričati i zašto…

Apartman, kao i kuća za odmor, mora biti doživljaj. Mora biti bolji od onog što imamo kod kuće. Kada želite ući u premium segment i imati apartman od četiri ili pet zvjezdica, onda to zna biti prilično zahtjevno…

Vaše goste teško je impresionirati. Oni su navikli na luksuz, žele ga, spremni su ga platiti, ali zato imaju i visoka očekivanja te standarde na koje su navikli.

S druge strane, budžet nam obično i ne dopušta pravi luksuz, pa pri opremanju moramo biti jako odgovorni i znati na što se isplati potrošiti novac, a na što ne…

Kvalitetan krevet, udobni madraci, jastuci različitih tvrdoća, dobre pločice, kvalitetne sanitarije, brendiran caffe aparat, detalji koji privlače pažnju…

Puno smo puta pričali o ovoj temi, evo i linkova na neke od zanimljivih tekstova o tome na čemu se isplati štedjeti, a na čemu ne.

No, ono na čemu mi u O’live apartmanu broj 3 nismo htjeli štedjeti je doživljaj.

Kada uđete u kuhinju, otvorite pipu, a iz nje krene ohlađena mineralna voda. Spektakl. To je nešto što se pamti i prepričava.

Naravno da će vrlo skupe uređaje malo tko ugrađivati u apartman od četiri zvjezdice, ali ponekad treba napraviti i neku “egzibiciju” da bi imali izvrsne reviewe na Booking.com-u i dobru usmenu predaju.

Ovaj apartman zamislili smo kao dizajnersku poslasticu, a kako nam budžet nije baš dopuštao dizajnerske komade, morali smo stvarati dojam “dizajnerske” oaze na neki drugi način.

Ovaj apartman svjetliji je od drugih i dekoracije u njemu su pročišćenije, smirenije, monokromatskije te u neutralnijoj paleti boja.

Budžet nam nije dopuštao umjetničke slike poznatih autora, pa smo zamolili grafičku dizajnericu Lanu Lovrić da proba nešto napraviti sa slikama.

Lana je uzela gips, platno i napravila divne trodimenzionalne slike koje smo stavili u Emmezetine okvire i maknuli staklo. Bez stakla slike su izgledale kao umjetnička platna, a mi smo dobili low cost rješenje koje ujedno i štiti sliku od mrvljenja i olakšava vješanje na zid.

Naime, koliko god je kod apartmana važno da izgleda atraktivno, nikada se ne smije zanemariti funkcionalnost.

POVEZANE OBJAVE

Kako urediti apartman koji ostavlja bez daha?

Zbog funkcionalnosti i lakog čišćenja na podu je sivkasti mikrocement u tonu na kojem se najmanje vidi zaprljanje, a u dnevnom boravku je kauč u koži jer je puno izdržljiviji od tkanine. Ovi apartmani najbliži su i bazenu, pa je za pretpostaviti da će ondje gosti sjedati u mokrim kupaćim kostimima i ručnicima, pa smo i o tome vodili računa… Zbog toga su i u interijeru odabrane blagovaonske stolice koje su inače iz outdoor kolekcije, a jastuci i tepisi su od jute, pamuka i poliesterskih vlakana te se lako održavaju…

Mislili smo još i o mnogim drugim praktičnim i funkcionalnim stvarima, ali o tome idući tjedan…

Uživajte u fotografijama. Btw sav namještaj i dekoracije su nabavljeni u Emmezeti, a cvijeće je nabrano na obližnjoj livadi – uistinu 15 minuta posla i nula kuna investicije.

Za otvaranje fotogalerije apartmana #3 kliknite na sliku ispod…

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima ovdje i na portalu Dblog.hr smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane O’live house by Emmezeta.

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana.

Kako urediti apartman koji ostavlja bez daha?

Serijal o uređenju O’live apartmana nastao je u suradnji s Dblog.hr, autorica tekstova je Boba Blašković, a fotografija Sanja Bistričić.