3 načina kako prakticirati održivost u domu

Prilikom uređenja ili preuređenja svoga doma jedan od ključnih faktora trebalo bi biti optimiziranje energetske učinkovitosti koja smanjuje zagađenje, štedi resurse i dugoročno je isplativija


3 načina kako prakticirati održivost u domu0

Očuvanje resursa, štednja energije i zdravlje glavni su motivi održivosti, koji nije samo trendi životni stil već i nužnost. Prilikom uređenja ili preuređenja svoga doma jedan od ključnih faktora trebalo bi biti optimiziranje energetske učinkovitosti koja smanjuje zagađenje, štedi resurse i dugoročno je isplativija.

Štednja vode
Pametna miješalice – održivost zahtijeva odgovorno upravljanje resursima kao što je voda. Birajte miješalice s funkcijom za smanjen protok vode.
Pametne perilice posuđa – suvremena tehnologija povećava učinkovitost i smanjuje potrošnju. Koristite pametne uređaje u svakodnevnim kućanskim poslovima.

Odlika je održivog dizajna da zadovoljava sve današnje zahtjeve bez ugrožavanja potreba budućih generacija. Pogled i briga za budućnost okoliša hvalevrijedni su motivi, ali ne treba zanemariti niti da održivi i energetski učinkoviti uređaji imaju važne prednosti, a to su manji računi i pozitivni utjecaji na svakodnevicu. Živjeti održivo znači štedjeti energiju i vodu u kućanstvu, koristiti prirodne materijale i namještaj koji su kvalitetni i dugoročni.

POVEZANE OBJAVE

3 načina kako prakticirati održivost u domu

Štednja struje
LED žarulje – standardna žarulja ima dugovječnost oko 750 sati, a LED između 50 000 i 100 000 sati.
LED rasvjetna tijela – ne sadrže toksične elemente i oponašaju prirodnu svjetlost za zdrav i pravilan biološki ritam. LED rasvjeta najpraktičnija je tehnologija za osvjetljenje prostora – manja, dugotrajnija i isplativija od konvencionalne.

Uporaba namještaja i drugog asortimana od drva

Drvo je najbolji materijal za namještaj i interijere. Snažno je i izdržljivo, može se reciklirati i ponovno koristiti, učinkovitije zadržava toplinu od drugih materijala, 100 posto je biorazgradivo i ima pozitivan utjecaj na raspoloženje jer smanjuje razinu stresa. Drveni namještaj je zbog toga ekološki najprihvatljivija opcija i ulaganje u budućnost.

Drveni namještaj, kuhinjska pomagala i sličan asortiman podržavaju održivost i s njima ovaj savjestan i promišljen stil života brzo i lako postaje praksa, a ne samo teorija.

Prirodno je najbolji izbor za dom.

3 načina kako prakticirati održivost u domu


Svi proizvodi