Iskoristite prednosti modularne kutne sofe

Pružaju više sjedećih mjesta i zauzimaju manje površine nego kombinacije dvosjeda, trosjeda i fotelje


Iskoristite prednosti modularne kutne sofe0

Jedan od najvažnijih komada namještaja u domu ima brojna lica i funkcije.

Najveća prednost kutnih garnitura

Pružaju više sjedećih mjesta i zauzimaju manje površine nego kombinacije dvosjeda, trosjeda i fotelje koji u pravilu zahtijevaju i mali razmak između. L-oblik na prvu se možda čini masivan, ali je najpopularniji komad namještaja za manje dnevne sobe jer svojom konfiguracijom ekonomično koristi prostor, a omogućava ukućanima da se ispruže i odmore nakon radnog dana. Takvi dizajni su izvrsni za mlade obitelji jer ih sve može okupiti na jednom velikom kauču.

1. Tepih treba biti dug kao sofa i dovoljno širok da se može postaviti i ispod nje, a ne samo ispred sofe.
2. Kod odabira klub stolića pazite da je približno iste visine kao što je sofa.
3. Slike i police na zidu iznad kutne sofe mogu biti vrlo zanimljiv vizualni moment. Objesite jednu veliku sliku ili po mogućnosti odaberite triptih.

POVEZANE OBJAVE

Iskoristite prednosti modularne kutne sofe

Odredite joj jednu ili dvije uloge

Modularne sofe sastoje se od tri glavna modula. Imaju osnovni, kutni i otomanski modul i
moguće ih je sastaviti u obliku slova L ili U, koji ima dva kutna modula. Neke su opremljene mehanizmom za transformaciju, odnosno sadrže i dodatnu platformu koja može poslužiti kao mjesto za spavanje, pa i to treba uzeti u obzir, osobito ako vam u stanu nedostaje spavaćih soba.

Glavna pozicija i prostor

Kutne garniture ne moraju nužno biti stavljene u kut sobe. U malim prostorima to je najbolje rješenje, ali ako imate prostranu dnevnu sobu, uopće ne trebate težiti pozicioniranju ovog komada namještaja uza zid. Danas, kad su osobito popularni “open space” koncepti, u tlocrtima domova vrlo je praktičan L oblik sofe koji služi i kao vizualno odjeljenje dnevne sobe od blagovaonice. Tako ćete samo jednim komadom namještaja na uredan i jednostavan način odrediti zone u prostoru.

Iskoristite prednosti modularne kutne sofe