Red u smočnici

Vodič za organizaciju


Red u smočnici00

Smočnice, bilo da se radi o dodatnoj prostoriji ili tek ormaru kojeg zovemo „špajza“ ključne su kako bi tvoja radna površina u kuhinji bila uredna. Bez obzira na to koliko je velika, uvijek ti treba još bar mrvu više prostora. Smočnice iz snova s raznih reklama zapravo i nisu tako nedostižne kako ti se čini. Uz naših par savjeta sigurni smo da ćeš pretvoriti svoju neuglednu, prenatrpanu, nepreglednu „špajzu“ u pravu princezu 🙂

Košare

Bez obzira o kakvom tipu smočnice se radi, zatvorenom ili otvorenom, iskoristi vertikalni prostor tako što ćeš postaviti spremnike na niske i visoke police. Sezonske predmete (na primjer, božićne kalupe za kekse) stavi u košarice na više police, a na niže sve one stvari koje koristiš često.

Na dohvat ruke

Premjesti uobičajene sastojke – brašno, šećer, tjesteninu i slično u posude s poklopcem i stavi ih na srednju policu radi lakšeg pristupa. Na gornju policu složi manje staklene posudice sa sastojcima poput začina, orašastih plodova i suhog voća.

 

Preuredi staklenu vitrinu

Čak i ako nemaš predviđeni ormar ili prostoriju za smočnicu, i dalje možeš sve namirnice pohraniti na uredan način. Samo sve stavi u košarice i simpatične staklenke i posloži u vitrinu. Dodatni bonus: takav način pohrane namirnica ujedno vizualno djeluje primamljivo – naravno, dokle god su namirnice uredno posložene :).

Zidne police

Iskoristi bilo koji prazni zid u kuhinjskom prostor dodavanjem zidnih polica. Izgled možeš nadopuniti košaricama od prirodnih materijala. Tako ti na dohvat ruke mogu biti začini ili namirnice koje svakodnevno koristiš poput soli, papra pa čak i začinsko bilje koje u tom slučaju služi i kao dekoracija.

 

POVEZANE OBJAVE

Red u smočnici

 

Vizualni dojam

Zidove smočnice ili pozadinu vitrine u kojoj držiš namirnice oblijepi tapetom s omiljenim uzorkom, tako ćeš vizualno oplemeniti cijeli prostor, a ako se pozadina vidi kroz staklena vrata vitrine to će te sigurno motivirati da police održavaš urednima.

Dodaj naljepnice na spremnike i staklenke

Neka sve bude pregledno tako što ćeš na svaku staklenku zalijepiti oznaku što je unutra. U tom slučaju ne moraš koristiti isključivo prozirne staklenke i spremnike. Dodatan koristan savjet: Kredom u markeru zapiši datum isteka pojedinih kvarljivih namirnica.

 

Kukice i vješalice

Dodajte kukice ili vješalice na vrata vaše smočnice, zidove, ormariće. Na njih možete objesiti rukavice, krpe, pregače i sve one stvarčice koje vam rade nepotreban nered u ladicama.

Improvizacija

Možda se čini se kao iznenađujući dodatak tvojoj smočnici, ali viseći organizator za kadu ili tuš kabinu zapravo može poslužiti kao odličan stalak za namirnice u manjim pakiranjima.

Red u smočnici

 

Plitki spremnici

Plitki spremnici s poklopcem lako se slažu jedan na drugi kako bi se iskoristio svaki djelić prostora u smočnici. Koristi ih za pohranu žitarica, krušnih mrvica, riže ili orašastih plodova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *