Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektiranje kuhinje

Besplatna usluga projektiranja kuhinje dostupna je u Emmezeti, provjerite kako!


Kupcima u Emmezeti omogućili smo uslugu projektiranja kuhinje koje se ne naplaćuje. Kuhinja je zahtjevan projekt kojem se treba posvetiti na ispravan i kvalitetan način u cilju dobivanja funkcionalnog prostora koji će doprinijeti ljepoti doma i koji će dugoročno biti u službi omogućavanja optimalnog iskustva kuhanja i uživanja u samom boravku u kuhinji. Estetsko oblikovanje i organizacija prostora nosi mnogo potencijalnih zamki, zbog čega je najbolje ovakav projekt prepustiti stručnjacima.

Moguća očekivanja i praksa

Usluga projektiranja kuhinje za kupce podrazumijeva dva sata savjetovanja s projektantom. Najčešće je potrebno održati dva sastanka od prvog razgovora do realizacije. Naravno, ovisno o zahtjevnosti samog prostora i kupca, ponekad je potrebno i više od dva termina da bi se kupcu osiguralo optimalno rješenje koje zadovoljava sve njegove zahtjeve, ali ujedno i kriterije tehničke ispravnosti, funkcionalnosti, estetike i budžeta. Vrlo je važno da svaki kupac odvoji dovoljno vremena za projektiranje svoje kuhinje jer  treba dugoročno služiti potrebama kupaca i ostavljati moderan dojam.

Osnovne informacije koje kupac treba dati kako bi projektant mogao predložiti neka rješenja i dati ideje vezane su uz same mjere prostora i položaj instalacija. Što više općenitih informacija projektant dobije o prostoru, to će uspješnije na kraju kupcu dočarati potencijalan izgled prostora. U razgovoru se svakako raspravlja o željama i budžetu kupca. Prilikom izrade projekta, ako je moguće, kao smjernicom vodimo se konceptom kuhinjskog trokuta, a ako to nije moguće, kod izrade projekta pazi se da kuhinja bude funkcionalna, učinkovita i protočna te da zadovolji sve potrebe vlasnika. Svakako je cilj tehnička ispravnost svake projektirane kuhinje.

Aktualnosti u pristupu i stilovima uređenja

Jedan od trendova koji u 2021. nakon niza godina napušta kuhinje su svijetle boje. Umjesto njih, modernije su kuhinje tamnijih, zagasitijih tonova – ili crni kuhinjski namještaj. Siva kombinirana s tonovima zelene i smeđe u zagasitim nijansama omogućuje kombiniranje boja u prostoru bez ograničenja u kreativnosti. Crna se boja kao trend vratila na velika vrata. Iako crne kuhinje za mnoge predstavljaju veliki iskorak u uređenju doma, istina je kako ova boja bez problema pristaje velikom broju stilova. Elegantne mat crne površine odlično komplementiraju modernom dizajnu, pogotovo u kombinaciji s elementima koji nemaju ručke, a isto tako mogu se kombinirati s različitim materijalima i bojama. Odabir boja posebno je važan kod dizajna kuhinja bez ručkica, a inovativne kuhinjske fronte imaju premaz protiv otisaka prstiju.

Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektiranje kuhinje

POVEZANE OBJAVE

Također, otoci su postali neizostavan element u kreiranju kuhinja, bez obzira na to koliko su oni veliki i u kojem su stilu. Njihova praktičnost i multifunkcionalnost po mjeri je suvremenog načina stanovanja i života. Za kuhinjskim otokom se može kuhati, družiti s gostima dok se spravlja hrana, prati suđe, objedovati, smjestiti u njega ormare za skladištenje… Otoci su idealni i za male prostore te se radeći po narudžbi mogu raditi u manjim dimenzijama i istovremeno ostvariti svoju punu funkciju.

Preporuke i favoriti među modelima

Ponuda i izbor kuhinja u Emmezeti obuhvaća razne modele te se može prilagoditi različitim budžetima koje kupci imaju na raspolaganju. Kvalitetne kuhinje njemačkih proizvođača nude velik izbor i brojne mogućnosti kombiniranja. Među najprodavanijim modelima svakako su Tango, Latino, Camaieu, Nista, Speyside, Atlanta i Valencia. Zanimljivi su i nešto manji modeli blok kuhinja kao što su Manhattan, Brooklyn, Mimoza i X-tex.

Izazovi i imperativi u projektiranju

Svaki je projekt sam po sebi poseban, ali najveći je izazov pronaći optimalno rješenje za male prostore. U relativno malu kvadraturu nužno je postaviti sve ono što jednu kuhinju čini funkcionalnom. Osnovne stvari bez kojih se ne može ni u najmanjoj kuhinji su: sudoper, štednjak (ili ploča za kuhanje i pećnica), hladnjak i minimalno 40 – 60 cm radne površine. Mala kuhinja ne mora imati perilicu posuđa niti povišenu pećnicu ili otok/šank, ali mora imati elemente koji će iskoristiti prostor, odnosno da elementi budu maksimalno visoki tako da se iskoristi visina prostora za pohranu i skladištenje. Ako je u takvoj kuhinji (pre)malo zatvorenih ormarića, brzo će se popuniti. No postoje stvari koje jednako dobro izgledaju obješene na zidovima, kao na primjer lonci i tave, dajući prostoru potreban, pomalo rustikalan ugođaj, a ujedno štede zaista puno prostora u ormarićima. Uz sve navedene elemente bez kojih se kuhinja ne može planirati, ne smije se zaboraviti i na element s ladicama. U većim prostorima, osobito kad projektant ima “otvorene ruke” glede postave instalacija i slično, najviše dolazi do izražaja kreativnost Emmezetinih projektanata. U svakom prostoru cilj im je povezati estetiku, funkcionalnost, tehničku ispravnost i budžet kupca. Kad to uspijemo ostvariti nemamo samo zadovoljne kupce već veliko poslovno zadovoljstvo. “Win-win” situacija kojoj se teži iz projekta u projekt.

Optimizacija troškova i male stvari koji trebaju biti u fokusu

Određen dio procesa u projektiranju posvećen je budžetu i troškovima. Važno je znati u kojim se okvirima predlažu najbolja rješenja i uvijek postoje stvari na kojima se nikako ne bi trebalo štedjeti. To su prije svega oni skriveni, funkcionalni dijelovi kuhinje (panti, mehanizmi) koji su često zanemareni jer se u pravilu kupci više koncentriraju na estetski segment i ono što je u trendu. Naravno da se i dizajnu posvećuje puno pažnje. Zadaća projektanata je prepoznati želje i potrebe kupca i uskladiti ih s trendovima i pravilima struke. Ne kaže se uzalud da je kuhinja “srce doma”. Vlasnik u njoj prije svega treba sa zadovoljstvom boraviti. Ali podjednako je važan i sam raspored elemenata u kuhinji. Bez obzira na boju, stil ili kvalitetu uređaja, ako raspored elemenata u prostoru nije odgovarajući, kuhinja će sigurno razočarati. Otpornost i dugotrajnost karakteristike su koje nikako ne smijemo zanemariti kod izbora materijala i okova, jer je kuhinja najopterećeniji prostor u domu. Sama činjenica koliko puta dnevno otvaramo i zatvaramo vrata ormarića i ladica te koliko je kuhinja izložena utjecaju raznih agresivnih tekućina u domaćinstvu, govori o tome da bi upravo kvaliteta trebala biti prioritet. Zato je detaljno i kvalitetno planiranje kuhinje ključno da bi prostor zaživio u lijepom izdanju i izvršavao svoju funkciju.

Kupcima u Emmezeti dostupna je usluga projektiranja kuhinje koja se ne naplaćuje

Vrhunska usluga za sve kupce: Profesionalno projektiranje kuhinje