Vrhunska kava u kućnoj radinosti

Kako joj odoljeti


Vrhunska kava u kućnoj radinosti00

Mnoga radna jutra uključuju istu rutinu. Zvoni alarm, brzinsko tuširanje, oblačenje i uspavano kuhanje „dosadne instant kave iz vrećice“. Ali, upravo kao što nam odgovara ono simpatično odgađanje alarma za dodatnih 10 minuta blaženstva u krevetu, isto tako dobar je osjećaj da svoj dan pokrenete smjelo i koncentrirano.

S druge strane, situacija koju nam je sa sobom donijela pandemija je izazovna za sve, no unatoč tome i dalje možemo uživati u omiljenoj kavi, samo se moramo malo prilagoditi. Zašto ne biste nazvali mamu, baku, prijatelja ili prijateljicu i preko video poziva uživali u šalici kave i ugodnom razgovoru. Ako ništa drugo, sada nam je prilika malo se poigrati s okusima, vrstama i načinom pripreme kave, jer ju radite sami. Ne smijemo dopustiti da nam pandemija oduzme i ono malo užitka koje nam je ostalo. Zato su tu praktični pomagači koji ubrzavaju jutarnja razbuđivanja, a olakšavaju i popodnevnu pripremu omiljenog napitka.

POVEZANE OBJAVE

Vrhunska kava u kućnoj radinosti

Kombinirani aparati za pripremu kave i espressa dolaze u mnogim oblicima, od ručnog do automatskog, a većina ih je i vrlo svestrana zbog mogućnosti proizvodnju više vrsta kava. Uz pregršt ostalih opcija, svi ozbiljniji aparati za kavu u današnje vrijeme imaju opciju pripreme mlijeka za „latte kavu“ ili nezaobilazni cappuccino.

Mali rituali puno znače
Postoji nekoliko vrlo logičnih načina na koje možete smiriti um, preusmjeriti se i započeti svaki dan vedrinom. Sutra ujutro, nakon što se probudite, nemojte odmah provjeravati vijesti ili otvarati društvene mreže. Isprobajte jedan od ovih rituala koji stvaraju sreću i osjetite razliku koja ga čini. Zaslužujete se osjećati dobro.
Sjetite se 5 stvari na kojima ste zahvalni, slobodno ih i zapišite na vidljivo mjesto u kuhinji. Mnoge studije pokazuju da vam trenuci kada se usredotočite na ono dobro, bile to male ili velike stvari, pomažu da se ne usredotočite previše na ono negativno. Svi smo trenutno (svjesno ili nesvjesno) u nekom negativnom preopterećenju. Vrijeme potrebno da vaš omiljeni aparat napravi baš savršenu kavu sasvim je dovoljno za ovaj jednostavan ritual koji mijenja ton vašem cijelom danu.

Dobar plan za lakši dan
Kreirajte kratki plan dana koji je ispred vas dok pijuckate kavu. Zapisivanje nekoliko razumnih ciljeva za taj dan bit će vam dobar poticaj da se pokrenete. Pogotovo u vremenu kaotičnom poput ovog sada, kada vas loše vijesti vrlo lako uvuku u krug negativnosti, ovakav fokus je idealan za iskoristiti dan najbolje što možete.

Vrhunska kava u kućnoj radinosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *Scroll Up